четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Нека с всяка своя стъпка култивираме положителни качества

Има качества, които е необходимо да култивираме на всяко ниво и всяко ново начало, защото всяко следващо ниво е като нов сезон. 

Духовният живот не се състои само от светлина и любов. Той е процес, който понякога може да бъде доста болезнен, когато се идентифицираме с него, или да ни достави огромно удоволствие, когато станем свидетели на появата на нов човек.

Когато изкачваме стълби, първо поставяме единия крак върху стъпалото, а след другия върху следващото. Само когато първият крак е стабилно поставен, долният може да се придвижи нагоре. 

Често в живота си чувстваме, че трябва да се освободим от нещо, да се оттеглим, да променим ситуацията и се случва да не сме сигурни дали ще намерим така желаната стабилност със следващата стъпка. Но пропускаме факта, че стабилността на следващото стъпало е предпоставена и зависи именно от вече постигнатия баланс на предишната стъпка. 

Няма нужда да се притесняваме какво ще се случи,когато преминем първата стъпка. Този постепенен процес, стъпка по стъпка, осъзнаването, че сме продължили напред, ни помага в култивирането на положителните качества.

Свами Ниранджан


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ОБЩУВАНЕ С ДОВЕРИЕ

                             "Трениране на успешни родители"  или как да настаним доверието в общуването по между ни?! Д-р Татан...